Webshop
KERESÉS AZ ELLE DECOR OLDALON

Irodaházak Éjszakája – egy designtúra naplója

Megújulás

2021. november 18.

2 perc olvasás

Szűcs Nóra
article-img
© Európa Design

A nyolcadik Irodaházak Éjszakája elnevezésű designtúrán négy egészen egyedülálló, az átlagostól eltérő épületben jártunk, ahová az ott dolgozókon kívül csak igen kevesen léphetnek be.


A Market Építő Zrt. hatodik önálló, saját tervezésű, natúr vörösréz homlokzati hálóval díszített iroda központjában kezdtük meg éjszakai túránkat, amelyen egyszer minden építészetrajongónak végig kellene menni. 

Market 6.0

A Market 6.0 markáns és újító építészeti stílusjegyekkel bíró székháza után a Budawest irodaházba látogattunk el, ahol a digitalizált világnak megfelelő irodai koncepciót fedezhetünk fel. Ezt követően Tópark felé vettük az irányt, ahol legnagyobb meglepetésünkre koncepciójában és stílusában is egy élettel teli komplexum nyílt meg az egykori betontorzó helyén. Az izgalmas bejárás során az iroda-ingatlanpiaci háttérfolyamatokba is betekintést nyerhetünk.

Már elmúlt éjfél, mikor megérkeztünk Budapest belvárosának ma már csendesebbik részén található Irányi Palotába. Az 1897-ben épült, különös találkozások és partik helyszínéül szolgált épület története filmszerű fordulatokban gazdag, valódi csoda, hogy túlélte a múlt századot. És külön öröm számunkra, hogy az ingatlan új tulajdonosa, ahelyett, hogy elbontotta volna a több évtizedig üresen álló, omladozó házat, a megmentése mellett döntött. Az eredmény pedig bravúros! Legszívesebben azonnal beköltöztetnénk a szerkesztőségünket a Publicis Groupe mellé.

Kattints a galériába, és járd be velünk a „Sasok” egykori székházát!

article-gallery-img