Webshop
KERESÉS AZ ELLE DECOR OLDALON

A FELIX Kitchen&Bar összehozza a művészetet és a gasztronómiát: bemutatkozik az AQVA

Sajtóközlemény

2021. november 15.

5 perc olvasás

Elle Decoration
article-img
© Felix Kitchen&Bar

A FELIX Kitchen&Bar november 15-én AQVA néven megnyitja új termét, ahol a gasztronómia és a művészet fonódik össze. A falakon kortárs művészek alkotásai jelennek meg, a tér kiegészül egy látványkonyhával és chef’s table-el, így a vendégek egy olyan környezetbe léphetnek be, ami itthon egyedülálló. 


Támogatott tartalom

A hónapban debütált Jeremy Cayron executive chef őszi-téli menüje, ami minden eddiginél különlegesebb alapanyagokat és ízeket tartogat, Czinki Tamás Master Sommelier pedig aktuális borlapjával emelte a tétet. Ódor András új koktél-, itallappal, FELIX Luxury Spirit Collection-nel várja a nemzetközi szintű bárkultúrára igényes fogyasztókat.

Bemutatkozik az AQVA

Az AQVA terem nevét az épület Vízház múltja ihlette: a szivattyúház szíve a kazánterem volt, amely korábban az Ybl Budai Kreatív Ház kiállítótereként működött. Mára ez alakult át teljesen, hogy a gasztronómiát és a kortárs művészetet egyszerre befogadó közösségi színtérré válhasson. Időszakos kiállítások váltják majd itt egymást, az első tárlat az “AQVA: A Duna közelsége” nevet viseli. Közös szervezésben az acb Galériával, Bak Imre, Agnes Denes, Pauer Gyula művei között ebédelhet és vacsorázhat, aki ide foglal asztalt.

Az AQVA-ban egybenyitható a chef’s table tér, ami még inkább erősíti a közösségi funkciót egy hatalmas látványkonyhával, így alakítva ki az élő kapcsolatot a gasztronómia és a művészet között.

“Ez az új terem egybenyitva egy nagy, világos, kortárs tér, ahol séfünk közvetlen közelről tudja átadni gasztronómiai alkotásait. A helyszín tematikus vacsoráknak, masterclass eseményeknek egyaránt otthont ad majd.”

nyilatkozta Petar Loncarp, F&B director.

Minden korábbinál látványosabb tálalás

Az új tér megnyitójával együtt debütál Jeremy Cayron executive chef új menüje, ami még látványosabb, művészi tálalással, és olyan minőségi alapanyagokkal nyűgözi le a vendégeket, mint a Kagoshima marhahús vagy a Carabineros rák. 

“Aki úgy dönt, hogy az AQVA-ban foglal helyet, a FELIX-től megszokott figyelemben és élményben részesül az itt tartózkodása alatt, mert a világ minden tájáról hozott minőségi alapanyagok iránti szenvedélyünk és odaadásunk érezhető minden egyes fogás mögött. Csapatommal az új étlapot úgy állítottuk össze, hogy figyelembe vettük a szezonális alapanyagokat és beépítettük vendégeink visszajelzéseit is. Ne feledkezzünk meg az aktuális szezonális étlapunkról sem, amelyen a szarvasgomba kap főszerepet, decemberhez közeledve pedig átállunk az ünnepi és karácsonyi ízekre.”

mondja Jeremy Cayron, executive chef.

Új borlap, borpárosítások

A megújult étlaphoz 60 új tétel és étel-borpárosítások is érkeznek, nagyratörő tervekkel. A koncepcióról Czinki Tamás Master Sommelier ezt árulta el: “A FELIX-et szeretnénk a borkedvelők paradicsomává varázsolni. Célunk, hogy minden vendégnek tudjunk olyan izgalmas tételeket mutatni, amivel az országban máshol nem találkozhat, és a látogatását egy magasabb szintre emeli. Nemcsak a borok sokszínűségével, hanem a személyzet felkészültségével is nemzetközi normákat tűztünk ki magunk elé.”

Megújult itallap, FELIX Luxury Spirit Collection

Debütál az új őszi-téli koktéllap, amit a Black Swan LAB szakmai csapata állított össze és dolgozott ki.

“Rengeteg olyan alapanyag és eszköz használatát vontuk be, ami túlmutat a napi trendeken. Próbáltunk azoknak a vendégeknek is az igényét kielégíteni, akik szeretnek bátrabb ízeket és ritkább gyűjtői tételeket is megismerni.”

- mondta Ódor András, szakmai tanácsadó, Black Swan LAB.

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

1
A nő, akitől mindenki tanulhatna

A nő, akitől mindenki tanulhatna

A nő, akitől mindenki tanulhatna

2
Indusztrális környezet és magyaros ízek a nemrég nyílt Marischka étteremben

Indusztrális környezet és magyaros ízek a nemrég nyílt Marischka étteremben

Indusztrális környezet és magyaros ízek a nemrég nyílt Marischka étteremben

3
Egy étterem, ami minden porcikájában olasz

Egy étterem, ami minden porcikájában olasz

Egy étterem, ami minden porcikájában olasz

4
Ötven ház, amely versenyben van a világ legszebb téglaépülete címért

Ötven ház, amely versenyben van a világ legszebb téglaépülete címért

Ötven ház, amely versenyben van a világ legszebb téglaépülete címért

5
Így lesz egész évben napfényes hangulat otthon

Így lesz egész évben napfényes hangulat otthon

Így lesz egész évben napfényes hangulat otthon

6
Street Food design csak lazán: Blue Agori már Budán is

Street Food design csak lazán: Blue Agori már Budán is

Street Food design csak lazán: Blue Agori már Budán is

EZ IS ÉRDEKELHET

A nagypolgári lakás 5 eleme, amelyet sose szabad lecserélni

A nagypolgári lakás 5 eleme, amelyet sose szabad lecserélni

felújítás

Inkluzivitás, fenntarthatóság és esztétika: Jön az első Placemaking Days Budapest!

Inkluzivitás, fenntarthatóság és esztétika: Jön az első Placemaking Days Budapest!

Pesti alsó rkp.

Tíz év után új Culinaris üzlet nyílt Budapesten

Tíz év után új Culinaris üzlet nyílt Budapesten

Otthon a világ ízeiben

Bátor, szabad, kreatív terek az ELLE Decoration tavaszi lapszámában – nézz bele!

Bátor, szabad, kreatív terek az ELLE Decoration tavaszi lapszámában – nézz bele!

Megjelent

Egy hely, ahol a Champagne gombnyomásra érkezik a szobádba

Egy hely, ahol a Champagne gombnyomásra érkezik a szobádba

Gerlóczy Kávéház és Boutique Hotel

Hosszúlépés.járunk? x Mihalik Enikő: Minden lányból az lehessen, amiről álmodik!

Hosszúlépés.járunk? x Mihalik Enikő: Minden lányból az lehessen, amiről álmodik!

WonderWomen