Webshop
KERESÉS AZ ELLE DECOR OLDALON

Autentikus designnal és séffel nyitott újra a Baalbek étterem

élmény

2022. március 18.

3 perc olvasás

Elle Decoration
article-img
© Baalbek étterem, fotó: Marko Novkov

Új, letisztult designnal és a legautentikusabb libanoni konyhával kelt új életre a Baalbek étterem a Belgrád rakparton. A Baalbek nem új név a hazai gasztronómiában, hiszen 2015-től több éven keresztül nyűgözte le a közel-keleti ízek rajongóit a Váci utcában. Most új köntösben és egyenesen Libanonból érkezett séffel hozza el a levantei gasztronómia legjavát.


A népszerű hideg és meleg mezze-kínálat, az alaposan megválogatott alapanyagok és a világhírű keleti vendégszeretet alapozza meg az emlékezetes libanoni vacsoraélményt az újonnan megnyílt Baalbek étteremben. A konyha élére Nizar Al Sayegh séf egyenesen Libanonból érkezett csapatával, az étlap kidolgozása pedig hónapokkal ezelőtt, még Bejrútban kezdődött két libanoni társával, Ismaellel és Ahmeddel. 

A menüsor kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan ételek és úgy kerüljenek a tányérra, mint ahogyan például Bejrút egyik felkapott éttermében. Séfként, libanoniként fontos felelősségem és feladatom, hogy ugyanaz az íz és élmény legyen a végeredmény, mint amivel Libanonban találkozhatunk. Ez friss, gondosan válogatott alapanyagok, kiforrott receptek és elkészítési módok, valamint a szakma iránti szeretet összessége.

– árulta le Nizar, akinek közel 20  éves tapasztalata van a vendéglátásban: korábban számos ötcsillagos szálloda konyháján dolgozott vezető pozíciókban, valamint a Közel-Keleten népszerű Babel libanoni étterem egységeiben is megfodult.

A legfontosabb tényező, ami megkülönbözteti a Baalbeket a többi hazai libanoni étteremtől, a konyhában keresendő. A séfek pontosan ismerik a libanoni fogások fortélyait, hiszen ebben nőttek fel, családjaikban ezek az ételek készültek gyermekkoruktól kezdve. A családi receptek és a lenyűgöző ízek modern tálalással, valamint a legújabb konyhatechnológiával társulnak.

Az ételeinknél figyeltünk arra, hogy a libanoni konyhára egyébként is népszerű zöldség és gyümölcs alapanyagok is előtérbe kerüljenek, így mindenki megtalálhatja a számára kedvező fogást, fogásokat. A kultúránk sajátossága, hogy étkezéskor sokan összegyűlünk és megosztjuk egymással a finom falatokat, így a hideg és meleg mezze kínálat is hangsúlyos az étlapon.

- tette hozzá a séf.

Az új konyhai csapat mellett ismerős arcot is köszönthetünk a stábban Mostafa Osman személyében, aki a régi éttermet is vezette.

A Baalbek az én gyerekem, ott voltam a születésénél, és most itt vagyok az újranyitás első percétől. Az új étterem minden szempontból szintélépés, hiszen egy új, letisztult megjelenést kapott, a dunai panoráma csodálatos, a séfek pedig egyenesen Libanonból érkeztek, hogy a lehető legautentikusabb ízek kerüljenek az asztalra. Az új étterem a korábbinál lényegesen több férőhelyet és privát termet is kínál.

– mondta az étteremigazgató, aki elhozza nekünk az igazi keleti vendégszeretet, amely az apró figyelmességekről, üdvözlő  italokról, a beszélgetések kezdeményezéséről, az ételek és italok ajánlásáról szól, a folyamatos kapcsolatról a vendégekkel. Az éttermi csapat a konyhától a felszolgálókig hisz az étteremben, szeretik a kínálatot és alig várják, hogy a tradicionális, valódi libanoni ízeket, a fantasztikus miliőt és a lenyűgöző italokat bemutathassa a budapesti és az idelátogató közönségnek.

article-gallery-img

A Baalbek páratlan vacsoraélménye egzotikus shisha lehetőséggel, valamint a libanoni és közel-keleti hideg és meleg italok  széles kínálatával válik még emlékezetesebbé.

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

1
Mostantól Wes Andersonnal utazhatunk

Mostantól Wes Andersonnal utazhatunk

Mostantól Wes Andersonnal utazhatunk

EZ IS ÉRDEKELHET

Műfajteremtő bemutatótér nyitott az Opera mellett: harminc designmárka érkezik Budapestre

Műfajteremtő bemutatótér nyitott az Opera mellett: harminc designmárka érkezik Budapestre

értékteremtés

Mostantól Wes Andersonnal utazhatunk

Mostantól Wes Andersonnal utazhatunk

Vintage kaland

Irodaházak Éjszakája – egy designtúra naplója

Irodaházak Éjszakája – egy designtúra naplója

Megújulás

5 szobanövény, amit a kezdők is könnyen életben tarthatnak

5 szobanövény, amit a kezdők is könnyen életben tarthatnak

#PlantMom

EDIDA 2021: német tervező az év designere!

EDIDA 2021: német tervező az év designere!

DÍJKIOSZTÓ

Álmaink háza – Miben változtatta meg a koronavírus az otthontervezést?

Álmaink háza – Miben változtatta meg a koronavírus az otthontervezést?

Térkiosztás